Firestone Winterhawk 2 EVO

Firestone Winterhawk 2 EVO

Jelenleg Firestone Winterhawk 2 EVO abroncs nincs raktáron.

Firestone Winterhawk 2 EVO információ

Kategória: középkategória
Szezon: téli gumi

Prémium teljesítményű téli gumiabroncs középkategóriás, sportos gépjárművekre fejlesztve.

A Firestone Winterhawk 2 EVO a Winterhawk 2 továbbfejlesztett változata. Futófelületi mintázatuk megyegyezik, az EVO keveréke azonban lényegesen fejlettebb.

Nagyarányú “EVO” téli szilika keverék a megfelelő kiegyensúlyozott teljesítményért nedves és száraz körülményekre. Remek hydroplaning tulajdonságok és rövid fékút jellemzi nedves és száraz útfelületen.

Nagy kapaszkodóképességű mintablokkok maximális tapadás a mintázat éleinek köszönhetően, melyek biztosítják az optimális tapadást elinduláskor és fékezéskor havon, kanyarban és jeges úton. (ábra 1.)

Megnövelt keresztirányú blokkélszámok a maximális havas teljesítményért és tapadásért kanyarodáskor. (ábra 2.)

Megnövelt teljes mintázat merevség, a WH2EVO mintázata több hosszú és keskeny koronavonali blokksorral rendelkezik. A magas élkoncentrációnak köszönhetően (ábra 3. piros jeölés) nagy kapaszkodóképességgel bír az abroncs, a blokkélkialakítás pedig a stabil kanyarvételeket segíti. (ábra 3. kék jelölés)

A hosszirányú fő mintaárkok az eredményesen vezetik el a vizet és a latyakot. A kiszélesített hosszirányú barázdák biztonságos fékezést tesznek lehetővé vizes, latyakos útfelületen. Megnövelt vizenfutási teljesítmény a tökéletes futófelületi lenyomatért vizen és latyakon. (ábra 4.)

Forgásirányos mintázatának köszönhetően minden téli időjárási körülmény között biztonságos teljesítményt nyújt. Kitűnő kapaszkodóképesség és kormányzási reakció havon. Csendes, kényelmes futású gumiabroncs, nagy futásteljesítménnyel.

 • Nagy kapaszkodóképességű mintablokkok (ábra 1.)
  Nagy kapaszkodóképességű mintablokkok (ábra 1.)
 • Megnövelt keresztirányú blokkélszámok (ábra 2.)
  Megnövelt keresztirányú blokkélszámok (ábra 2.)
 • Élkoncentráció és blokkélkialakítás (ábra 3.)
  Élkoncentráció és blokkélkialakítás (ábra 3.)
 • Vizenfutási teljesítmény (ábra 4.)
  Vizenfutási teljesítmény (ábra 4.)

Firestone Winterhawk 2 EVO teszt

2013201220112010Átlag: 70%; Tesztek száma: 5

További téli gumi tesztek

További Firestone téli gumik

Firestone információk

FirestoneA Firestone a Bridgestone középkategóriás márkája, eredetileg Amerikából származik.

A Firestone kínálata

A Firestone széles körben kínál személyautóra, 4x4/SUV, haszonégépjárműre és mezőgazdasági gépekre gumiabroncsokat.

Népszerű választása az amerikai autógyártóknak elsőszerelésre, mint pl. a Chrysler, a Jeep, a Dodge, de a Toyota és Fiat modellek is kerültek Firestone abroncsokkal forgalomba.

A Firestone középkategóriás abroncsait azoknak a sofőröknek ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, de nem szeretnének prémium árat fizetni, ezért minimális, számukra alig érezhető kompromisszumokat képesek elfogadni.

Gazdasági adatok

A Firestone gumiabroncsok a Bridgestone gyáraiban készülnek. A Bridgestone Corporation és leányvállalatai világszerte több mint 140 000 embernek adnak munkát, 25 országban (köztük Magyarországon is), 178 gyárban. Európai székhelye Belgiuman, Brüsszelben található, a Bridgestone Europe házán belül.

A tulajdonos

1988 óta a Bridgestone csoport tagja.

A Firestone története

A vállalatot 1900. augusztus 03-án Harvey S. Firestone alapította az Ohio állambeli Akronban az Egyesült Államokban. 1903-ban kezdték el saját márkás termékeik gyártását és három évvel később már Henry Ford 2000 (!) garnitúra Firestone abroncsot rendelt a T-modellekhez elsőszerelésként. 1926-ban a vállalat megnyitotta a világ akkori legnagyobb gumiültetvényét, többi mint 4 000 négyzetkilométernyi területen. 1928-ban Brendtfortban (Anglia) is épült Firestone gyár, viszont ez ma már nem működik, 1979-ben bezárt. A vállalat 1936-ban ismét új gyárat nyitott Memphisben (USA), akkoriban a legtöbb embert foglalkoztató - több, mint háromezer fő - és a legnagyobb gumiabroncsgyártó vállalat volt. 1963. július 1-jén ünnepehette a Memphis-i gyár az egy milliomodik gumiabroncs elkészülését. A gyárat 1982-ben szintén bezárták. A II. világháború alatt tüzérségi lövedékeket, alumínium hordókat, ételszállító edényeket és egyéb gumírozott katonai felszereléseket gyártott. 1979-ben a vállalat összeomlását John Nevin akadályozta meg azzal, hogy minden nem gumiabroncshoz kapcsolódó vállalati részleget leválasztott. Az akkor 17 működő Firestone gyárból kilencet bezáratott. 1988-ban a Bridgestone megvásárolta a Firestone-t.

Versenysport

1911-től jelen van a motorsportonkban, az IndyCartól kezdve Forma 1-ig.


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.