Firestone TZ300

Firestone TZ300

Jelenleg Firestone TZ300 abroncs nincs raktáron.

Firestone TZ300 információ

Kategória: középkategória
Szezon: nyári gumi

A Firestone TZ300 kis teljesítményű autókra, családi autókra ideális nyári gumiabroncs választás.

Elődjét a TZ200 mintázatot váltja fel.

Vékonyabb peremkitöltés a lágyabb oldalfalért és csökkentett radiális merevség a komfortosabb vezetési élményért. Optimalizált szerkezeti konstrukció eredményeként kiváló menettulajdonságok és kezelhetőség jellemzi.

A hosszirányú fő mintaárkok kombinálva a oldalirányú csatornákkal kiváló vízelvezetést biztosítanak a teljes futófelületi keresztmetszeten, így igen jó ellenállóképességegl bír az egyenes és oldalirányú aquaplanninggal szemben. Megnövelt biztonság a fejlett fékezési és hydroplaning teljesítménynek köszönhetően. Nagyon kiegyensúlyozott és biztonságos vezetést nyújt.

A keresztirányú éleknek köszönhetően kiváló tapadás-kapaszkodóképesség elinduláskor, ill. fékezéskor is száraz útburkolaton. A megnövelt blokkmerevségnek köszönhetően az abroncs stabilabban viselkedik határhelyzetekben, csökken a reakció idő.

Kisebb gördülési zaj és ellenállóbb a rendellenes kopással szemben.

Firestone TZ300 teszt

20172015201320122011Átlag: 61%; Tesztek száma: 7

További nyári gumi tesztek

További Firestone nyári gumik

Személyautó

Kisteher

Terepjáró

Firestone információk

FirestoneA Firestone a Bridgestone középkategóriás márkája, eredetileg Amerikából származik.

A Firestone kínálata

A Firestone széles körben kínál személyautóra, 4x4/SUV, haszonégépjárműre és mezőgazdasági gépekre gumiabroncsokat.

Népszerű választása az amerikai autógyártóknak elsőszerelésre, mint pl. a Chrysler, a Jeep, a Dodge, de a Toyota és Fiat modellek is kerültek Firestone abroncsokkal forgalomba.

A Firestone középkategóriás abroncsait azoknak a sofőröknek ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, de nem szeretnének prémium árat fizetni, ezért minimális, számukra alig érezhető kompromisszumokat képesek elfogadni.

Gazdasági adatok

A Firestone gumiabroncsok a Bridgestone gyáraiban készülnek. A Bridgestone Corporation és leányvállalatai világszerte több mint 140 000 embernek adnak munkát, 25 országban (köztük Magyarországon is), 178 gyárban. Európai székhelye Belgiuman, Brüsszelben található, a Bridgestone Europe házán belül.

A tulajdonos

1988 óta a Bridgestone csoport tagja.

A Firestone története

A vállalatot 1900. augusztus 03-án Harvey S. Firestone alapította az Ohio állambeli Akronban az Egyesült Államokban. 1903-ban kezdték el saját márkás termékeik gyártását és három évvel később már Henry Ford 2000 (!) garnitúra Firestone abroncsot rendelt a T-modellekhez elsőszerelésként. 1926-ban a vállalat megnyitotta a világ akkori legnagyobb gumiültetvényét, többi mint 4 000 négyzetkilométernyi területen. 1928-ban Brendtfortban (Anglia) is épült Firestone gyár, viszont ez ma már nem működik, 1979-ben bezárt. A vállalat 1936-ban ismét új gyárat nyitott Memphisben (USA), akkoriban a legtöbb embert foglalkoztató - több, mint háromezer fő - és a legnagyobb gumiabroncsgyártó vállalat volt. 1963. július 1-jén ünnepehette a Memphis-i gyár az egy milliomodik gumiabroncs elkészülését. A gyárat 1982-ben szintén bezárták. A II. világháború alatt tüzérségi lövedékeket, alumínium hordókat, ételszállító edényeket és egyéb gumírozott katonai felszereléseket gyártott. 1979-ben a vállalat összeomlását John Nevin akadályozta meg azzal, hogy minden nem gumiabroncshoz kapcsolódó vállalati részleget leválasztott. Az akkor 17 működő Firestone gyárból kilencet bezáratott. 1988-ban a Bridgestone megvásárolta a Firestone-t.

Versenysport

1911-től jelen van a motorsportonkban, az IndyCartól kezdve Forma 1-ig.


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.