Hankook RW08

Hankook RW08

MéretÁr 
225/70 R1633 990 Ft-tól
235/65 R1740 991 Ft-tól

Hankook RW08 információ

Kategória: középkategória
Szezon: téli gumi

Ideális téli gumiabroncs választás nagyteljesítményű SUV és 4x4-es gépjárművekre.

 • Széles futófelület

A széles futófelület alkalmazásával jobb a kezelhetőség havon és jégen. (ábra 1.)

 • Központi borda

A kiváló száraz és nedves kezelhetőség mellett a központi él kiváló havas és jeges tapadást biztosít. (ábra 2.)

 • Központi lépcsőzetes összekötőelem

Megakadályozza a központ mintaelemek rázkódását a nagyobb fékezési teljesítmény érdekében jégen. (ábra 3.)

 • 4 egyenes és 2 cikk-cakkos mintaárok

A 4 egyenes mintaárok elvezeti a vizet a kiemelkedő vonóerőátvitel érdekében nedves útfelületen, míg a 2 cikk-cakkos mintaárok erőteljes tapadást biztosít havas úton. (ábra 4.)

 • Lamellalapok

Összekötött lamellák a jobb vízelvezetéshez félig olvadt hóval borított utakon. (ábra 5.)

 • Függőleges fogazott mintaárok

A mintaárokfal mentén kialakított fogazás jobb vonóerőátvitelt biztosít havon. (ábra 6.)

 • Keresztmintaárkos rendszer

A futófelületi mintaelemek elhelyezési szöge egymáshoz képest jobb vezetési kényelmet és fékezési teljesítményt biztosít jeges utakon. (ábra 7.)

 • Sziklás mintaárok

A mintaárkos falak kiváló bemaródást biztosítanak a hóba. (ábra 8.)

 • Optimális lenyomat a fékezéshez

Az optimális lenyomat a maximális fékteljesítmény érdekében a lenyomati rész szélessége és hosszúsága közti arány szimulálásával érhető el. A korábbi termékekhez viszonyított nagyobb érintkezési felülettel a Dynapro i*cept jobb fékezési teljesítménnyel büszkélkedhet havas és jeges utakon. (ábra 9.)

9%-kal jobb fékteljesítményt nyújt az eddigi termékeknél, amivel erőteljes vezetés érhető el akár havas utakon.

 • Széles futófelület (ábra 1.)
  Széles futófelület (ábra 1.)
 • Központi borda (ábra 2.)
  Központi borda (ábra 2.)
 • Központi lépcsőzetes összekötőelem (ábra 3.)
  Központi lépcsőzetes összekötőelem (ábra 3.)
 • 4 egyenes és 2 cikk-cakkos mintaárok (ábra 4.)
  4 egyenes és 2 cikk-cakkos mintaárok (ábra 4.)
 • Lamellalapok (ábra 5.)
  Lamellalapok (ábra 5.)
 • Függőleges fogazott mintaárok (ábra 6.)
  Függőleges fogazott mintaárok (ábra 6.)
 • Keresztmintaárkos rendszer (ábra 7.)
  Keresztmintaárkos rendszer (ábra 7.)
 • Sziklás mintaárok (ábra 8.)
  Sziklás mintaárok (ábra 8.)
 • Optimális lenyomat a fékezéshez (ábra 9.)
  Optimális lenyomat a fékezéshez (ábra 9.)

További Hankook téli gumik

Személyautó

Kisteher

Terepjáró

Hankook információk

Hankook A Hankook középkategóriás gumiabroncs, Koreából származik.

A Hankook kínálata

A Hankook választékában személyabroncs, 4x4/SUV, haszongépjármű, tehergépkocsi és busz gumiabroncsokat egyaránt megtalálhatók.

Első szerelés a következő autómárkáknak: Ford, GM, VW, AUDI, KIA, Renault, Hyunday, etc.

A Hankook középkategóriás abroncsait azoknak a sofőröknek ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, de nem szeretnének prémium árat fizetni, ezért minimális, számukra alig érezhető kompromisszumokat képesek elfogadni.

Gazdasági adatok

A Hankook Magyarország legnagyobb abroncsgyára, több mint 70 éves tapasztalattal az abroncsgyártásban.

2015-ben 94 millió gumiabroncsot gyártott, 8 gyárában (Korea, Kína, Magyarország, USA), 22ezer alkalmazottal. A Hankook gumiabroncsok a világ 180 országában érhetők el.

A Hankook története

Az 1941-ben Chuson Tire Company néven alapított első személygépkocsi gumiabroncs vállalat, a későbbi Hankook. A koreai háború végéig hiányzó nyersanyagok és üzemek hiánya mellett is minőségi és technolóiai feljettségükről tettek tanubizonyságot. Miután a két Korea főbb autópálya-építési projektjei befejeződtek, megkezdődött az automobil korszaka, és a Hankook is vezető szerepet kapott a közlekedés fejlődésében. A koreai kormány fejlesztési politikájával összhangban elsőként fejlesztették ki Koreában a téli, tömlő nélküli és radiál gumiabroncsokat. A Hankook minőségének globális szintű fejlődésével a vállalat jelentős lépéseket tett a gumiabroncsok szomszédos, ázsiai országokba történő exportja terén. 1980-ban a Hankook megnövelte a radiál abroncsok gyártási mennyiségét a Daejeon üzemben (Korea), hogy bővítse az exportot az Egyesült Államokba és Európába. A gazdaságosságra összpontosító stratégia alapján a Daejeon gyár éves gyártási kapacitásának bővítésével megnövelt hatékonyságnak köszönhetően a világ egyik legnagyobb abroncsgyártó üzemévé vált. A Hankook 1991-ben írta alá első gyári felszerelésű abroncsok szállítására szóló szerződését a Volkswagennel.

Technológiai kutató központokat is létrehoztak kulcsfontosságú tengerentúli helyszíneken a technológiai kapacitásuk növelésére és a termékek hatékony szállítására minden régióba. 1992-ben az Amerikai Egyesült Államokban, 1997-ben Németországban és 1998-ban Kínában építettek ilyen központokat. Európai pozíciójának megerősítése érdekében 2001-ben egy elosztóközpontot építettett itt , 2006-ban pedig egy új abroncsgyártó üzemet nyitott haznánkban, mely akkor technológiailag a legfejlettebb gyár volt a világon.

A vállalat alapításának 70 éves évfordulóját 2011-ben ünnepelték azzal, hogy Kínában, Chongqingben és Indonéziában Belkasiban gyártóüzemeket nyitottak, amivel jelentősen növelték terjeszkedési kapacitásunkat. Emellett a Hankook a Deutsche Tourenwagen Masters (DTM - Német Túrauató Bajnokság), a világ legnagyobb motorsport versenyének hivatalos beszállítója lett Németországban, és 2013-ban megkezdte az előkészületeket egy másik kutatási központ kialakításához fejlett technológiai hátterével.

Versenysport

A világszintű márka kiépítésének részeként a Hankook részt vett jelentősebb világszintű és tengeren túli motorsport versenyeken és autóipari partnerkapcsolatokat épített ki a legjobb európai autógyárakkal, pl.az Audival.

Garancia

A Hankook gumiabroncsokra a gyártó a vásárlástól számított 4 év garanciát vállal.


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.