Michelin Agilis Alpin 195/75 R16

Michelin Agilis Alpin

195/75 R16
107 (975 kg/kerék)
R (170 km/óra)
C M+S
téli kisteher
D
B
70
54 491 Ft / db

Készlet: 0

Autógumi kereső

Méret alapján

Méret
/ R
Idény
Gyártó
Típus
Üzemanyag
Tapadás
Zaj

Autó alapján

Idény
Autómárka

Michelin Agilis Alpin információ

Kategória: prémium
Szezon: téli gumi

Kishaszongépjármúvekre tervezett téli gumiabroncs.

A Michelin Agilis Alpin közel két méterrel rövidíti le a fékutat nedves és jeges úton, miközben 25%-kal nagyobb vonóerőt biztosít havas úton*.

20%-kal több kilométer megtételére képes, mint elődje, a Michelin Agilis 81 Snow Ice. Ez jelentősen csökkenti egy kisteherautó flotta gumiabronccsal kapcsolatos üzemeltetési költségét.

Az Agilis Alpin a széles körben elismert Michelin Agilis nyári abroncsokhoz hasonló, rendkívül ellenálló oldalfallal rendelkezik. Ugyanakkor az abroncs jobban ellenáll az útpadka által okozott horzsolásoknak.

A „Durable Contact Patch” technológia azáltal, hogy megnöveli az úttal érintkező gumifelület méretét, javítja a jármű stabilitását és megnöveli az abroncs élettartamát.

A Michelin teherabroncsokhoz kifejlesztett „Durable Contact Patch” technológia az Agilis 81 Snow Ice abroncsnál szögletesebb, és 27%-kal nagyobb tapadási felületet biztosít az Agilis Alpin abroncsnak (lábra 1.).

Az oldalfal védőpajzsoknak és a maximális ellenállást biztosító kétrétegű karkasz felépítésnek köszönhetően az abroncs robusztusabb.

A vállakig futó barázdák és a változó csatornaszélesség segítségével a Michelin Agilis Alpin futómintázata növeli a kapaszkodást havon. (ábra 2.)

Nagyobb stabilitás a StabiliGrip technológiával Az Agilis 81 Snow Ice abronccsal összevetve az Agilis Alpin 16%-kal több lamellát tartalmaz. A lamellák karmokhoz hasonlóan kapaszkodnak meg az út felületébe, a lehető legjobb tapadást biztosítva. (ábra 3.)

Az Agilis Alpin lamellái keresztirányúak és kialakításukat függőleges valamint oldalirányú hullámok jellemzik, ami a mintázat gumiblokkjait merevebbé teszi. A lamellák egymásba záródnak, ami szilárdságot ad a blokkoknak. Ennek eredményeként javul a stabilitás, amikor az abroncs érintkezik az úttal, függetlenül a rá ható erő irányától: hosszanti irányú erő fékezéskor és gyorsításkor (lásd a kék nyilat a 4. ábrán) és oldalirányú erő kanyarodáskor (lásd a lila nyilat a 4. ábrán). Ez pedig javítja a kormányzás pontosságát.

Az oldalfalra nyolc horzsolás-védő pajzsot helyeztek, hogy a gumiabroncs számára minden helyzetben védelmet biztosítsanak (a pajzsok az 5. ábrán kék színnel jelölve). Ezen kívül a karkaszt is megerősítették. E két technológia együttes alkalmazása teszi au Agilis Alpin abroncsot még robusztusabbá.

(* Az elődjéhez a Michelin Agilis 81 Snow Ice-hoz viszonyítva. Belső teszt 2007-ben, 195/65 R 16 104 Q méreten.)

Michelin Agilis Alpin teszt

2019Átlag: 75%; Tesztek száma: 1

További téli gumi tesztek


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.