Michelin Pilot Alpin 5 SUV

Kifejezetten SUV modellekre készült nagyteljesítményű termék, minden típusú téli (nedves, száraz vagy havas) úton biztonságos vele az autózás, a jármű pedig irányítható marad.

  • Hatékony fékezés
  • Legjobb futásteljesítmény
  • Forgásirányos futómintázat

Hatékony fékezés minden téli úton

Belső mérések alapján, összehasonlítva az előző generációs Latitude Alpin LA2-vel, hatékonyabban fékez minden típusú téli útfelületen (nedves, havas és száraz), illetve jobban ellenáll az vízenfutásnak aAquaplaning). Jobb úttartás jellemzi nedves és havas útfelületen.

Legjobb futásteljesítmény a versenytársak között

A megerősített oldalfal kifejezetten a SUV modellekre jellemző igénybevételre lett tervezve.

A legjobb futásteljesítményt nyújtja a legfontosabb konkurens termékekkel való összehasonlításban.

A járműgyártók által is elismert termék: Gyári homologizáció: AMG, BMW, Mercedes és Porsche.

Forgásirányos futófelületi mintázat

Optimalizált száraz, nedves és havas teljesítmény; a központi csatorna révén jobban ellenáll az aquaplaningnak.

Innovatív, funkcionális polimert tartalmazó futókeverék: még meggyőzőbb nedves/száraz teljesítmény.

Videó


Michelin Pilot Alpin 5 SUV

Méret Ár 
225/55 R19
103 V XL
103
V
XL
97 321 Ft
225/65 R17
106 H M+S XL
106
H
M+S XL
77 149 Ft
235/55 R18
104 H M+S XL
104
H
M+S XL
80 696 Ft
245/45 R20
103 V XL
103
V
XL
106 990 Ft
285/40 R21
109 V XL
109
V
XL
131 718 Ft

Michelin Pilot Alpin 5 SUV információ

Kategória: prémium
Szezon: téli gumi

A Michelin Pilot Alpin 5 SUV prémium téli gumiabroncs városi terepjárókra.

Hatékonyabban fékez minden típusú téli útfelületen (nedves, havas és száraz), illetve jobban ellenáll az aquaplaningnak. Jobb úttartás nedves és havas útfelületen.

Megerősített oldlafal, kifejezetten a SUV modellekre jellemző igénybevételre tervezve. A legjobb futásteljesítmény - a legfontosabb konkurens termékekkel való összehasonlításban.

Szimmetrikus futómintázat: optimalizált száraz, nedves és havas teljesítmény; központi futócsatorna - jobban ellenáll az aquaplaningnak. Innovatív, funkcionális polimert tartalmazó futókeverék: még meggyőzőbb nedves/száraz teljesítmény.

A SUV járművekre jellemző nagyobb igénybevételhez alakított, megerősített karkasz.

Elegáns megjelenést kölcsönző bársonyos oldalfal.

További Michelin téli gumik

Személyautó

Kisteher

Terepjáró

Michelin információk

MichelinA Michelin prémiumkategóriás márka, Franciaországból származik.

A Michelin kínálata

A márka széles körben kínál gumiabroncsokat személyautóra, motorkerékpárra, robogóra, teherautókra, buszokra, munkagépekre, mezőgazdasági és ipari járművekre.

A kiváló minőségnek köszönhetően sok autógyártó választja elsőszerelésnek, mint pl. BMW, Honda, Porsche, Dodge, Chevrolet, Mercedes, Audi, stb.

A prémium vonalat erősítő Michelin márkát azoknak az autósoknak ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, bizonyos esetekben az átlagos felett is kihasználják az autóik képességeit és fontos számunkra saját, valamint családtagjaik biztonsága, valamint szeretnék az autójukat a gyári paramétereknek megfelelően, teljesen kiszámíthatóan használni.

Gazdasági adatok

2015-ös éves jelentés szerint a Michelin 170 országban van jelen, 4150 elosztó és szolgáltató központtal. A Michelin 18 országban üzemeltet számszerint 69 gyárat, alkalmazottainak száma világszinten 115ezer fő. Ezekben a gyárakban csak gumiabroncsból 184 millió példány készült 2015-ben. Euróbában 10 Michelin gyár van köztük Magyarországon is, Nyíregyházán. A magyarországi gyárban személyautó, 4x4/SUV és kisteher abroncsok készülnek. A Michelin 2015. évi nettó árbevétele 21,2 milliárd euró összeg volt.

A Michelin története

1889-ben két testvér, André és Edouard Michelin egy nagy emberi és ipari utazásra indult, hogy – a szabadság és a gazdasági fejlődés kulcsát jelentő – modern közlekedési megoldásokat fejlesszen ki. 1891-ben a Michelin kifejleszti az első levehető gumiabroncsot kerékpárokra. Ugyanebben az évben kerékpárversenyen is győz a márka. 1898-ban már megszületett a Michelin baba, melyet a halomban álló gumiabroncsok ihlettek. A Michelin különböző felhasználói kézikönyveket valamint utazási segédleteket/térképeket is jelentetett meg. Az első világháború idején gumiabroncsok helyett repülőgépeket gyártott. 1929-ben feltalálták a pályagumit, mely vasúti közlekedésre volt alkalmas. Az 1935-ben csődöt jelentő Citröen autógyárnak addigra a Michelin már a legnagyobb hitelezője és főrészvényese volt. 1946-ban a Michelin szabadalmat nyújtott be a radiál gumiabroncsra és néhány évvel később már a teherautó abroncs gyártásban is ezt a technológiát alkalmazta. 1965-ben a Michelin megnyitotta az első tesztközpontját Franciaországban, majd később az Államokban és Spanyolországban is (1977). 1978-ban jelent meg az első mezőgazdasági Michelin abroncs, 1981-ben pedig az első repülőgépekre gyártott radiál gumiabroncs, 87-ben pedig az első motorkerékpárokra tervezett radiál.

Versenysport

A Michelin kiváló minőségű, díjnyertes gumiabroncsokat készít mind a verseny-, mind a veterán gépkocsik számára.

1979-ben a Ferrari Michelin abroncsokkal nyerte a futamokat. 2001-től 2007-ig a Forma 1 versenyek beszállítója volt.

Garancia

A Michelin gumiabroncsokra a gyártó élettartam garanciát vállal, azok 1,6 mm-es csatornamélységükig.


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.