Michelin X-Ice Snow SUV

Michelin X-Ice Snow SUV

Jelenleg Michelin X-Ice Snow SUV abroncs nincs raktáron.

Michelin X-Ice Snow SUV információ

Kategória: prémium
Szezon: téli gumi

A MICHELIN X-ICE SNOW prémium téli gumiabroncs, -extrém téli körülményekre tervezve.

A Michelin szerint az X-ICE Snow 9% -kal (jobb üzemanyag-takarékosság mellett) csökkentette a gördülési ellenállást, 7% -kal magasabb auqvaplaning ellenállást nyújt, és akár 2,7 méterrel rövidebb féktávolságot havon, mint más abroncsok a kategóriában.

Ez a gumiabroncs kompakt autókra, közepes méretű szedánokra, prémium szedánokra, crossoverekre, terepjárókra és még kupékra is felszerelhető.

-Kivételes gyorsulási tapadás havas útszakaszokon

-Kiemelkedő kezelhetőség és fékezés hófelületeken

-A kategória legjobb tapadása és fékezése jégen

-Kiváló aquaplaning ellenállás és nedves / latyakos tapadás

-Nagyon jó teljesítőképesség és fékezés száraz felületeken

-A kategóriájában a legjobb futófelülettel rendelkezik

A Michelin három kulcsfontosságú dolgot hangsúlyoz a prémium téli gumiabroncs kapcsán. Az első a kiváló hófékezés és jobb általános hóteljesítmény. A második az, hogy az X-Ice Snow vezető a jégfékezésben, mint a többi gyártó modellje. A harmadik pedig, hogy a „vízencsúszás” ellenállása és a latyak teljesítménye jelentősen javul, még abban esetben is, ha a futófelület kopik. Ennek következtében egy szezonnal tovább tart, mint a versenytárs autógumik.

Az irányított „V” - alakú futófelület mintázata teljesen új ennek a generációnak. Így a futófelület mintázata javítja a stabilitást száraz és nedves utakon, az optimális érintkezési felszínnek köszönhetően.

További Michelin téli gumik

Személyautó

Kisteher

Terepjáró


 


 

Michelin X-Ice XI2 (közúti)


 

Michelin 4x4 Alpin (közúti)

Michelin információk

MichelinA Michelin prémiumkategóriás márka, Franciaországból származik.

A Michelin kínálata

A márka széles körben kínál gumiabroncsokat személyautóra, motorkerékpárra, robogóra, teherautókra, buszokra, munkagépekre, mezőgazdasági és ipari járművekre.

A kiváló minőségnek köszönhetően sok autógyártó választja elsőszerelésnek, mint pl. BMW, Honda, Porsche, Dodge, Chevrolet, Mercedes, Audi, stb.

A prémium vonalat erősítő Michelin márkát azoknak az autósoknak ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, bizonyos esetekben az átlagos felett is kihasználják az autóik képességeit és fontos számunkra saját, valamint családtagjaik biztonsága, valamint szeretnék az autójukat a gyári paramétereknek megfelelően, teljesen kiszámíthatóan használni.

Gazdasági adatok

2015-ös éves jelentés szerint a Michelin 170 országban van jelen, 4150 elosztó és szolgáltató központtal. A Michelin 18 országban üzemeltet számszerint 69 gyárat, alkalmazottainak száma világszinten 115ezer fő. Ezekben a gyárakban csak gumiabroncsból 184 millió példány készült 2015-ben. Euróbában 10 Michelin gyár van köztük Magyarországon is, Nyíregyházán. A magyarországi gyárban személyautó, 4x4/SUV és kisteher abroncsok készülnek. A Michelin 2015. évi nettó árbevétele 21,2 milliárd euró összeg volt.

A Michelin története

1889-ben két testvér, André és Edouard Michelin egy nagy emberi és ipari utazásra indult, hogy – a szabadság és a gazdasági fejlődés kulcsát jelentő – modern közlekedési megoldásokat fejlesszen ki. 1891-ben a Michelin kifejleszti az első levehető gumiabroncsot kerékpárokra. Ugyanebben az évben kerékpárversenyen is győz a márka. 1898-ban már megszületett a Michelin baba, melyet a halomban álló gumiabroncsok ihlettek. A Michelin különböző felhasználói kézikönyveket valamint utazási segédleteket/térképeket is jelentetett meg. Az első világháború idején gumiabroncsok helyett repülőgépeket gyártott. 1929-ben feltalálták a pályagumit, mely vasúti közlekedésre volt alkalmas. Az 1935-ben csődöt jelentő Citröen autógyárnak addigra a Michelin már a legnagyobb hitelezője és főrészvényese volt. 1946-ban a Michelin szabadalmat nyújtott be a radiál gumiabroncsra és néhány évvel később már a teherautó abroncs gyártásban is ezt a technológiát alkalmazta. 1965-ben a Michelin megnyitotta az első tesztközpontját Franciaországban, majd később az Államokban és Spanyolországban is (1977). 1978-ban jelent meg az első mezőgazdasági Michelin abroncs, 1981-ben pedig az első repülőgépekre gyártott radiál gumiabroncs, 87-ben pedig az első motorkerékpárokra tervezett radiál.

Versenysport

A Michelin kiváló minőségű, díjnyertes gumiabroncsokat készít mind a verseny-, mind a veterán gépkocsik számára.

1979-ben a Ferrari Michelin abroncsokkal nyerte a futamokat. 2001-től 2007-ig a Forma 1 versenyek beszállítója volt.

Garancia

A Michelin gumiabroncsokra a gyártó élettartam garanciát vállal, azok 1,6 mm-es csatornamélységükig.


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.