Seiberling gumi kereső

Méret
/ R
Idény

Seiberling hírek

Megkezdtük a Seiberling abroncsok forgalmazását.
Megkezdtük a Seiberling abroncsok forgalmazását.
Új márka jelent meg a kínálatunkban. A Seiberling a Bridgestone csoporthoz tarto...

Seiberling információk

SeiberlingA Seiberling a Bridgestone csoporthoz tartozó kedvező árú márka, melyek a Firestone olasz gumiabroncs gyáraiban készülnek.

A Seiberling története

1898-ban Frank A. Seiberling megvásárolt egy régi szalmalemez gyárat Akronban, Ohioban, és megalapította a Goodyear Tire & Rubber Company-t (Charles Goodyear, a vulkanizált gumi feltalálója után nevezték el). 15 évig a cég elnöke volt, amikor 1921-ben a társaságot újrafinanszírozták és átszervezték. Frank Seiberling és testvére, Charles lemondott a társaságról, és nevét viselő gumiabroncs- és gumiabroncs-társaságot alapított.

A Seiberling Rubber Company-t 1921-ben alapították az Ohio-i Barbertonban. Mindössze hat évben a Seiberling a gumiabroncs-iparban a 330. helyről a 7. helyre emelkedett. A II. Világháború alatt Seiberling nehéz tüzérségi gumiabroncsokat szállított.

A Seiberling Tyre 1940-es és 1950-es években történő reklámozása híres volt a márka szlogenjéről: "A név, amelyben bízhatsz gumiban".

Az 1960-as évek közepén a Seiberling elindította a SuperWideSport sorozatot, egy feszített-övű gumiabroncsot, amely az akkoriban virágzó Muscle Car piacra irányult. Az abroncs egyik oldalfala fehér volt, a másik oldalon pedig egy piros vonal futott körbe, amelyek szintén a gumiabroncsok piacán akkor voltak jellemzőek. A gumiköpenyek viszonylag jó eladást értek el, mivel a Seiberling Akron riválisai jó termékeket bocsátottak ki a versenytársak számára, ideértve a Goodyear Polyglas-t, Firestone Wide-Oval-t, az Uniroyal Tiger Paw-t és a BF Goodrich Radial T/A termékét. A gumiabroncsok sikere nem maradt észrevétlenül, és az 1970-es évek elején a "The Big Three" néhány Seiberling abroncsot gyári elsőszerelésként alkalmaztak az autójukon.

Kereskedelmi sikere és korai eredményei ellenére a Seiberling nem tudott alkalmazkodni és felzárkózni a piaci változásokhoz, különösen a külföldi cégek érkezésekor, amelyek gyorsan bevezették a radiális gumiabroncsot.

A társaságot a Firestone Tire and Rubber Company vásárolta meg, amely végül a Bridgestone tulajdonába került, amikor ez utóbbi átvette a Firestone-t. A Seiberling gumiabroncsokat már nem értékesítik az amerikai piacon, de a márkanév továbbra is használatban van néhány országban. A Firestone üzemében gyártott gumiköpenyek a legkeresettebb méretekben a költségvetés-orientált fogyasztóknak készülnek.

Bővebben

Seiberling nyári gumi

Seiberling téli gumi×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.