Continental PremiumContact 2 195/55 R16

Continental PremiumContact 2

195/55 R16
91 (615 kg/kerék)
H (210 km/óra)
XL
nyári személyautó
C
B
72
50 399 Ft / db

Készlet: 0

Kiemelet ajánlat

195/55 R16
91 (615 kg/kerék)
V (240 km/óra)
BSW XL
nyári személyautó
C
A
70
27 012 Ft / db

Készlet: több mint 8

Szállítási díj: 0 Ft
GT Radial FE2
Teszteredmények:

195/55 R16
91 (615 kg/kerék)
V (240 km/óra)
BSW XL
nyári személyautó
C
A
72
32 280 Ft / db

Készlet: 7

Szállítási díj: 0 Ft
Giti GitiSynergy H2
Teszteredmények:

195/55 R16
87 (545 kg/kerék)
H (210 km/óra)
nyári személyautó
A
B
69
45 991 Ft / db

Készlet: több mint 8

Szállítási díj: 1 990 Ft / db
Michelin Primacy 4
Teszteredmények:

Autógumi kereső

Méret alapján

Méret
/ R
Idény
Gyártó
Típus
Üzemanyag
Tapadás
Zaj

Autó alapján

Idény
Autómárka

Continental PremiumContact 2 információ

Kategória: prémium
Szezon: nyári gumi

A Continental ContiPremiumContact 2 közép- és felsőkategóriás autók számára tervezett nyári gumiabroncs.

A ContiPremiumContact™ 2 futófelülete innovatív 3D csatorna kialakítással rendelkezik. Az innovatív technológiájú futófelület növeli a fékezési teljesítményt vizes és száraz útfelületen egyaránt. A 3D kialakítású csatornáknak köszönhetően a vízkiszorítás még hatékonyabb, ezáltal még nagyobb az aquaplaning elleni védelem. Ezen túlmenően a 3D csatornák minden abroncsnak egyedülálló stabilitást is biztosítanak. A ContiPremiumContact™ 2 esetében alacsonyabb a deformitás, amely elősegíti a jármű jobb irányíthatóságát.

A ContiPremiumContact™ 2 egyik jellegzetes tulajdonsága a különleges 3D csatornákkal felvértezett futófelület, mely optimális fékezési teljesítményt biztosít száraz és nedves utakon egyaránt, valamint az abroncs a vízre felúszás kialakulásával szemben optimális ellenállást fejt ki. (ábra 1.)

A 3D-s csatornák lapos oldala nagyobb stabilitást ad a futófelületi blokkoknak és kimagasló útkapcsolatot tesz lehetővé, melynek eredményeként drasztikusan csökken a fékút száraz útfelületen. Nagy terhelés létrejötte esetén, a futófelületi blokkok nem hajlanak meg, így a maximális nagyságú kapcsolat jön létre az útfelülettel. Ez a kimagasló kapcsolati nyomás maximális erőátvitelt tesz lehetővé száraz úton. A 3D kialakítású csatornák meredek oldala a futófelületi blokkok éleinek kimagasló dőlést kölcsönöz. Ez lehetővé teszi a gumi számára, hogy maga alól a vizet oly mértékben kiszorítsa és ezáltal olyan száraz felületen gördüljön, mint ahogyan az ablaktörlő lapát törli szárazra a szélvédőt. A közvetlen kapcsolat az abroncs és a gépjármű között kivételesen rövid fékutat eredményez vizes úton.

A 3D-s csatornák speciális alakjának (lapos és meredek oldal) köszönhetően, amikor a víz, keresztül folyik ezeken a csatornákon, örvény-hatás jön létre. Így a vízkiszorítás még gyorsabban jön létre, mely csökkenti az "aquaplaning" veszélyét. (ábra 2.) A vízre felúszás veszélyét tovább csökkenti a talajkapcsolati pont megfelelően ívelt alakja.

A tömör külső váll és a csökkentett számú mintázati blokk optimális útkapcsolatot és kiváló kanyarstabilitást eredményez. A dupla blokk-struktúra a belső bordákon elősegítik a futófelület körkörös merevségét, ennek eredményeként kimagasló vezetési stabilitás és fékezési teljesítmény garantált. A nyitott belső váll a folyamatos oldalcsatornákkal és a nagyszámú mintázati blokkal alacsony gördülési ellenállást és hatékonyabb vízkiszorítást tesz lehetővé, mely kényelmes utazást és egyedülálló vízre felúszás elleni védelmet nyújt. (ábra 3.)

Continental PremiumContact 2 teszt

2011Átlag: 94%; Tesztek száma: 4

További nyári gumi tesztek


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.