Nexen N'blue HD Plus

Nexen N'blue HD Plus

Méret Ár 
145/65 R15
72 T
72
T
17 990 Ft
195/60 R15
88 H
88
H
20 991 Ft
215/60 R16
95 V
95
V
31 990 Ft

Nexen N'blue HD Plus információ

Kategória: középkategória
Szezon: nyári gumi

Ideális nyári gumiabroncs választás kis- és középkategóriás autókra, kedvező árfekvésben.

A megerősített külső és belső vállblokkok fokozzák a gumiabroncs irányíthatóságát kanyarban és hirtelen fékezés esetén is. (ábra 1.) A három középső borda biztosítja a gumiabroncs irányíthatóságát nagy sebesség esetén is, egyenes útszakaszon. (ábra 2.)

Speciális futófelületi keverékének köszönhetően mind a nedves, mind a száraz tapadás kiváló.

A négy hosszanti, körbefutó mintaárok segít kiszorítani a gumiabroncs alól a vizet, aszimmetrikus mintázata pedig fokozott védelmet nyújt aquaplaninggel szemben és kiváló tapadást nyújt vizes útburkolaton. (ábra 3.)

Optimalizált szerkezeti kialakítása és futófelületi keveréke alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és kevesebb CO2 kiboszátást tesz lehetővé.

Az új típusú (HDS) szilika összetevő segítségével rendkívül alacsony gördülési ellenállást sikerült elérni.

 • Megerősített külső és belső vállblokkok (ábra 1.)
  Megerősített külső és belső vállblokkok (ábra 1.)
 • 3 középső borda a jó irányíthatóságért (ábra 2.)
  3 középső borda a jó irányíthatóságért (ábra 2.)
 • Négy hosszanti, körbefutó mintaárok (ába 3.)
  Négy hosszanti, körbefutó mintaárok (ába 3.)
 • Teljesítmény összehasonlítás
  Teljesítmény összehasonlítás

Nexen N'blue HD Plus teszt

201820162015Átlag: 71%; Tesztek száma: 6

További nyári gumi tesztek

További Nexen nyári gumik

Nexen információk

Nexen A Nexen középkategóriás gumiabroncs márka Dél-Koreából.

A Nexen kínálata

Nexen márkanév alatt a vállalat személyautó, 4x4/SUV és kishaszonjármű gumiabroncsokat gyárt.

A abroncsok elismertségét az is jelzi, hogy sok Chrysler, Volkswagen, Renault, Chevrolet, Ssangyong, Dacia, GM, Mitsubishi, Hyunday, Skoda, Kia, Seat és Suzuki gépkocsit már a gyárban Nexen abroncsokkal szerelnek fel az autógyártók.

A Nexen középkategóriás abroncsait azoknak a sofőröknek ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, de nem szeretnének prémium árat fizetni, ezért minimális, számukra alig érezhető kompromisszumokat képesek elfogadni.

Gazdasági adatok

A vállalat éves forgalma meghaladja a 600 millió USA dollárt. A Nexen gumiabroncsok a világ 120 országában érhetők el. Gyáraik Dél-Koreában és Kínában vannak, nagyságrendileg 2 000 embert foglalkoztatnak. A hazai piacon - Dél-Koreáben - nem kisebb gyártók a versenytársaik, mint a Hankook és a Kumho.

A Nexen története

A Nexen vállalatot 1942-ben alapították Heung-A Tire Company név alatt. A Nexen gumiabroncsok gyártása mögött több, mint 70 éves tapasztalat áll. A Nexen Korea első gumiabroncsgyártó vállala volt 1956-ban, majd később megváltoztatták a cég nevét Nexen Tire Corporation-ra. 1985-ben megnyitotta második gumiabroncsgyárát Yangsan városában (Dél-Korea). 6 évvel később szövetségre léptek az OHTSU Tire & Rubber vállalattal (a Falken gyártójával), így nagy előrelépést tehettek gyártástechnólógia és a minőségi fejlesztések terén. 2005-ben megvetette a lábát az amerikai gumiabroncspiacon is, melynek székhelye Kaliformában van. A megnövekedett kereslet miatt a Nexen vállalat két újabb gyárat létesített 2007-ben Kínában és 2012-ben Koreában. Az új koreai gyár a világ egyik legfejletebb és legnagyobb gumiabroncs gyára a világon. A 2015-ös évben csak az új koreai gyár 10 millió gumiabroncsot gyártott, 2018-ra évi 20 millió darabszámos gyártást irányoztak elő.

Garancia

A Nexen gumiabroncsokra a gyártó a gyártástól számított 3 év garanciát vállal


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.