Pirelli CINTURATO P7 BLUE

Pirelli CINTURATO P7 BLUE

MéretÁr 
205/60 R1634 672 Ft-tól
215/50 R1745 991 Ft-tól
215/55 R1743 990 Ft-tól
225/45 R1738 362 Ft-tól
245/45 R2088 085 Ft-tól

Pirelli CINTURATO P7 BLUE információ

Kategória: prémium
Szezon: nyári gumi

A Pirelli Cinturato P7 Blue abroncs a cég tapasztalataiból szerzett előnyeit élvezheti az olasz Forma 1-ben. Amellett, hogy megosztja nevét a Pirelli F1 abronccsal, amely vízzel fedett útburkolatokra készült a Cinturato P7 Blue ugyanabból a kutatásból és fejlesztésből készült, mint a Forma1-es változata. Az új abroncs megtervezése és fejlesztése kifinomult matematikai szimulációk segítségével készült, amely lehetővé teszik a Pirelli mérnököknek, hogy felbecsüljék a teljesítményt és a gumik reakcióját számos változatos feltételek mellett.

Technikai jellemzői:

A méltán nagy tiszteletnek örvendő TÜV SÜD tanúsító testület által végzett összehasonlító vizsgálatok során megállapították, hogy a Cinturato P7 Blue-nál csökkentették a féktávolságot vizes útfelületen 2,6 méterrel (80 km/h-ról) a "B" névleges értékhez képest.

Az innovatív futófelület kialakítás nem csak az egyenletes nyomáseloszlást, ezáltal egyenletes kopást biztosít, hanem kiváló kezelhetőséget száraz és vizes útfelületen egyaránt.

A négy széles hosszanti mintaárok kiválóan vezeti el a vizet, így nyújtva biztonságot az aquaplanning helyzetekben. A gördülési ellenállás 23% -os csökkenését a karkasz merevségével érték el a "C" névleges értékhez képest. Ez alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és kevesebb károsanyag-kibocsátást jelent.

A Cinturato termékcsalád azoknak a sofőröknek ajánlott, akik olyan gumiabroncsot szeretnének, amely kevésbé káros a környezetünkre. Ezen abroncsok a teljesítményt és a biztonságot az új "Green performance" filozófia környezetvédelmi jellemzőivel ötvözik: a környezetbarát anyagok használatának, valamint az alacsony gördülési ellenállásnak köszönhetően csökken a jármű szén-dioxid kibocsátása.

Túra abroncs, ideális választás közép-kategóriás autók és szedánok számára.

 • Egyenletes nyomáseloszlás - Nagy futásteljesítmény
  Egyenletes nyomáseloszlás - Nagy futásteljesítmény
 • Megerősített karkasz - Alacsony gördülési ellenállás
  Megerősített karkasz - Alacsony gördülési ellenállás
 • Körbefutó hosszanti mintaárkok - Kiváló vízelvezetés
  Körbefutó hosszanti mintaárkok - Kiváló vízelvezetés
 • Innovatív futófelület - Kiváló kezelhetőség
  Innovatív futófelület - Kiváló kezelhetőség

Pirelli CINTURATO P7 BLUE teszt

2018201720162015Átlag: 94%; Tesztek száma: 4

További nyári gumi tesztek

További Pirelli nyári gumik

Személyautó

Kisteher

Terepjáró

Pirelli információk

PirelliA Pirelli nagy múltú olasz gumiabroncs gyár, prémium minőségű termékekkel.

A Pirelli termékkínálata

Választéka kiterjed a személygépkocsikra, könnyű haszonjárművekre és motorkerékpárokra (ez a fogyasztói szegmens felel a bevétel 70%-áért), illetve buszokra, teherautókra, mezőgazdasági és földmunkagépekre, valamint acélszálak gyártására és forgalmazására.

A Pirelli abroncsok a legmagasabb vevői igényeket is kielégítik, ezért az autógyárak gyakran szerelnek Pirelli gumikat az autókra elsőszerelésként. Rengeteg Ferrari, Lambroghini, Mercedes, BMW, Aston Marton, Jaguár, Bentley, Ford, Peugeot, Fiat, Alfa Romeo került ki az autógyárakból Pirelli abronccsal szerelve az elmúlt évtizedekben.

A prémium Pirelli gumiabroncsokat azoknak az autósoknak ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, bizonyos esetekben az átlagos felett is kihasználják az autóik képességeit és fontos számunkra saját, valamint családtagjaik biztonsága, valamint szeretnék az autójukat a gyári paramétereknek megfelelően, teljesen kiszámíthatóan használni.

Gazdasági adatok

Pirelli gumiabroncsgyárak 4 kontinensen találhatók, Európában: Olaszország, Egyesült Királyság, Németország, Törökország és Románia területén.

A világ egyik vezető gumiabroncsgyártójaként 160 országban van leányvállalata, 20 országban anyavállalata, melyek több mint 10 000 munkást foglalkoztatnak. 2015 évi adat szerint az éves termelése személy és motor gumiabroncs terén 75 millió darabra rúgott, de az ipari abroncsok darabszáma is meghaladta a 6 millió példányt, éves árbevétele pedig 30,5 millió euro volt.

Részvényeit 1922 óta jegyzik a tőzsdén.

A Pirelli története

A vállalatot 1872-ben Giovanni Battista alapította Milánóban.

A Pirelli gumiabroncsok története több mint egy évszázada egyet jelent az automobil történetével. Mindig is ez volt a márka elsődleges tevékenysége: az 1872-ben született Pirelli a XIX. század végétől gyárt gumiabroncsokat. 1901-ben mutatták be az Ercole-t, amelyen a világ legelső automobiljai gurultak, míg a Milano kerékpár abroncsok még régebben, 1890-ben jelentek meg.

Az ötvenes években jelent meg a Cinturato, mely a radiálabroncs-technológiával forradalmasította az abroncsok világát, és néhány évvel később megnyitotta az utat a Larga abroncsok előtt: a Pirelli P7-et 1972-ben tervezték rallyhoz a Lancia Stratos-ra, és történelmet írt. Az eredeti Pirelli P7-ből fejlődtek ki aztán a modern, szuper alacsony profilú abroncsok, melyek a PZeroval és a Cinturato családdal addig elképzelhetetlenül magas teljesítményt tettek lehetővé az autók világában.

2005-ben a Pirelli eladta kábelrészlegét.

Versenysport

A vállalat első motorsport győzelme az 1907-es Párizs-Peking ralihoz köthető. Innentől fogva valóságos hagyománnyá váltak a két- és négy kerekén elért sikerek, a legendát nem kisebb személyiségek teljesítették ki, mint Nuvolari, Ascari és Fangio. Több mint egyszázadnyi technológiai kiválóság és újítás a háború előtti Stella Biancától – a modern, nagyteljesítményű autókhoz való első, tökéletes mintázattal gyártott abroncstól – a Stelvióig, mely a háborút követő években a „győzelem abroncsa” lett. 1913-ban ez első francia nagydíjat már Pirelli gumiabroncsokkal nyerték meg, ahogy később 1925-ben Olaszországban is, 1933-ban pedig a dobogó valamennyi fokán Pirelli gumiabroncs kapott helyett. 1950-ben jelentek meg a Formula 1 hőskorának számító időkben versenygumijaikkal 50-től 58-ig, majd 1981-től 86-ig, és 1989-től 91-ig. Ebben a három időszakban több, mint kétszáz rajt, és ezen belül 44 nagydíj győzelmet értek el. A Forma 1-en kívül más pályaversenyeken is részt vesznek, és nemcsak autókon, hanem motorokon, és kerékpárokon is szereznek futamgyőzelmeket. Először a 70-es években léptek be a rali versenyek világába, ahol a Lancia csapatával szereznek értékes tapasztalatokat. Jelenleg is a Formula 1 kizárólagos gumiabroncs beszállítója. A Pirelli az egyetlen beszállító a FIM Superbike világbajnokságban 2007 óta. A cég elnyerte a pályázatát a Brit Superbike kategóriában is szintén a 2007-es évben. Egyedüli beszállítója a WRC sorozatnak is.


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.