Continental SportContact 5 245/50 R18

Continental SportContact 5

245/50 R18
100 (800 kg/kerék)
Y (300 km/óra)
FR N0
nyári személyautó
C
A
71
73 901 Ft / db

Készlet: több mint 8

Szállítási díj: 2 290 Ft / db

Kiemelet ajánlat

245/50 R18
104 (900 kg/kerék)
Y (300 km/óra)
XL
nyári személyautó
C
A
72
72 989 Ft / db

Készlet: 4

Szállítási díj: 2 290 Ft / db
Michelin Pilot Sport 5
Teszteredmények:

Autógumi kereső

Méret alapján

Méret
/ R
Idény
Gyártó
Típus
Üzemanyag
Tapadás
Zaj

Autó alapján

Idény
Autómárka

Continental SportContact 5 információ

Kategória: prémium
Szezon: nyári gumi

A Continental ContiSportCotnact 5 sportos személygépjárművekre és a sportkategóriás SUV-okra fejlesztett nyári gumiabroncs.

A Continental a sportos vezetési tulajdonságokkal rendelkező ContiSportContact™ 5 abroncsát úgy fejlesztette ki, hogy az egyaránt alkalmas legyen a sportos személygépjárművek és a sportkategóriás SUV-ok technikai elvárásait kielégíteni. Ezzel az új fejlesztésű abronccsal a mérnököknek sikerült a rendkívül népszerű előd, a ContiSportContact™ 3 tulajdonságait felülmúlni, és további jelentős előrelépéseket tenni. A mérnökök ezeket a kimagasló eredményeket az új fejlesztésű alapanyag-keverék révén érték el, amely a keletkező erőhatások maximális átvitelét teszi lehetővé, méghozzá mindezt rendkívül alacsony gördülési ellenállás mellett. A ContiSportContact™ 5 csúcsteljesítményét a speciális "Black Chilli" adalék biztosítja, amely az abroncs működése közben fellépő különböző frekvenciákat megfelelő módon használja.

Fékezés közben az abroncs magasabb frekvencián üzemel, mint az egyenletes sebességű haladás alatt. A magas frekvencia az alapanyag rövidláncú polimerjeiben hőképződést okoz. A hőfejlődés következtében a ContiSportContact™ 5 alapanyagánál használt speciális "Black Chilli" keverék-technológia fizikai jellemzői megváltoznak. Ennek a változásnak köszönhetően jelentősen csökken a vizes és száraz útfelületen nyújtott fékút.

Az abroncs külső vállán úgynevezett makro-blokk kialakításra került sor. A kialakítás egyik előnye, hogy kanyarodáskor az érintkezési felület deformációja minimális, így az irányítási precizitás szinte tökéletes. A másik nagy előnye, hogy kanyarodáskor az abroncs érintkezési felülete a lehető legnagyobb, így a ContiSportContact™ 5 kimagasló tapadást és egyedülálló biztonságot nyújt. (ábra 1.)

Állandó sebesség esetén az abroncs alapanyagában fellépő vibráció rendkívül alacsony. Ez mérsékelt gördülési ellenállást eredményez, ugyanis az alapanyagban használt hosszúláncú polimerek nagyon hatékonyan képesek a keletkező energiákat elnyelni. Ennek köszönhetően az abroncs lágyabban gördül és nem melegszik fel túlzottan, amely nagyobb futásteljesítményt és alacsony üzemanyag-fogyasztást eredményez. (ábra 2.)

Continental SportContact 5 teszt

201720162015201420132012Átlag: 90%; Tesztek száma: 10

További nyári gumi tesztek


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.